Ολοκεραμικές Θήκες/Γέφυρες

Οι ολοκεραμικές θήκες είναι η ιδανική λύση σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας οδοντικής ουσίας (από τερηδόνα, απονεύρωση, κατάγματα κ.α.) είτε πρόκειται για πρόσθια είτε για οπίσθια δόντια. Πέραν από την αποκατάσταση του δοντιού μια θήκη προστατεύει παράλληλα το δόντι από μελλοντική φθορά δίνοντας του μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε προσομοιώνουν τα φυσικά δόντια που περιβάλουν τη θήκη.

Η διαδικασία τοποθέτησης μίας ή περισσοτέρων ολοκεραμικών θηκών ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού.
Στο πρώτο ραντεβού γίνεται η προετοιμασία του δοντιού που θα τοποθετηθεί η θήκη. Ύστερα αποτυπώνεται με 3D scanner για να σταλεί αυθημερόν το ψηφιακό αποτύπωμα στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Εκεί θα γίνει η κατασκευή της θήκης με την χρήση 3D εκτυπωτή. Στο ίδιο ραντεβού κατασκευάζεται προσωρινή θήκη η οποία τοποθετείται μέχρι να γίνει η τελική αποκατάσταση.
Στο δεύτερο και τελικό ραντεβού γίνεται η δοκιμή και τελική συγκόλληση της ολοκεραμικής θήκης.

Το υλικό της ολοκεραμικής θήκης είναι είτε e-max είτε από ζιρκόνιο με άριστες μηχανοφυσικές ιδιότητες.

Ολοκεραμικές γέφυρες

Στις περιπτώσεις που υπάρχει απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών και δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση εμφυτεύματος/ων, προτείνεται η κατασκευή και τοποθέτηση ολοκεραμικής γέφυρας. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή της τοποθέτησης μονής θήκης απλά αφορά μεγαλύτερο αριθμό δοντιών.

Γενικότερα οι ολοκεραμικες αποκαταστάσεις  δεν έχουν καθόλου μέταλλο εσωτερικά και συνεπώς ταυτίζονται χρωματικά με τα φυσικά δόντια έχοντας παράλληλα πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες.

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA

ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Shape
Huffington Post Greece
Missbloom new
Fitgirls
Yupiii
instyle
CAPITAL
gazzetta
askmen
queen