Ατραυματική εξακτική

Κι όμως ναι…! Οι εξαγωγές των δοντιών, όταν αυτές απαιτούνται, μπορούν να είναι ανώδυνες, ατραυματικές και σχεδόν αναίμακτες. Ο σύγχρονος εξοπλισμός ενός οδοντιατρείου και η κατάρτιση ενός έμπειρου οδοντιάτρου καθιστούν, εκτός απροόπτου πάντα, δυνατό να ολοκληρωθεί μια εξαγωγή ατραυματικά, ανώδυνα και σχεδόν αναίμακτα. Με την ατραυματική εξακτική, ακόμα και η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς προδιαγράφεται εξαιρετική, μιας και ο πόνος, το οίδημα (πρήξιμο) και η αιμορραγία μετά το χειρουργείο μπορούν να είναι περιορισμένα έως ανεπαίσθητα και ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και ασχολίες.

Φρονιμίτες

Η αφαίρεση των φρονιμίτων, συστήνεται είτε όταν έχουν πρόβλημα οι ίδιοι είτε όταν δημιουργούν προβλήματα σε διπλανά δόντια και στις γνάθους.

Πιο συγκεκριμένα όταν:

  • Παρουσιάζουν οποιαδήποτε οδοντική βλάβη (τερηδόνα, περιοδοντίτιδα).
  • Εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες υποτροπές φλεγμονής των ούλων γύρω από το δόντι.
  • Δημιουργούν βλάβες σε διπλανά δόντια (τερηδόνα)
  • Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία κύστεων ή πολύ σπάνια όγκων
  • Για ορθοδοντικούς λόγους, όταν σπρώχνουν τα γύρω δόντια με αποτέλεσμα να τα μετακινούν.

Αν οι φρονιμίτες είναι έγκλειστοι η σχεδόν έγκλειστοι (ημιέγκλειστοι) και δεν πρόκειται να γίνουν λειτουργικοί πιστεύουμε στηριζόμενοι σε έγκριτες επιστημονικές έρευνες αλλά και στη πολύχρονη εμπειρία μας, ότι ακόμα και αν δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο δυνατό μετά την εμφάνιση τους.

Καλό είναι η επέμβαση να γίνεται προγραμματισμένα μετά την ηλικία των 14-15 ετών που έχει συνήθως διαπλαστεί το 1/3 της ρίζας εξασφαλίζοντας έτσι εκτός από την ευκολία της επέμβασης και την άριστη επούλωση της περιοχής, την καλύτερη οστική ανάπλαση και την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA

ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Shape
Huffington Post Greece
Missbloom new
Fitgirls
Yupiii
instyle
CAPITAL
gazzetta
askmen
queen